Tjänster

Peaceful Being erbjuder yogakurser, drop in yoga, workshops, retreats och yogaresor i den klassiska yogan, Satyananda yoga, som verkar kraftfullt på subtil nivå. Varje yogalektion inkluderar kroppspositioner (asanas), andningsövningar (pranayamas) och avslutas med rogivande och grundande djupavslappning (yoga nidra) och meditation.


Yogan bidrar till smidighet, styrka och balans i kropp och sinne samt förhöjd medveten närvaro och kroppsmedvetenhet. Vid regelbundet utövande hjälper yogan dig att komma i kontakt med din inneboende visdom, ditt sanna jag – din längtan, din passion, din kreativitet, så att du lättare kan göra medvetna val och leva din dröm. För mer info om Satyananda yoga se https://www.yogasverige.se/


Peaceful Being erbjuder även ayurvedakonsultationer där Lisa läser pulsen på dig och utifrån den fastställer din kroppstyp (dosha/doshor). Vi tittar tillsammans på lämpliga köks-och kostråd, tips på dagliga rutiner, individuella yoga- och andningsövningar anpassade efter dig och dina behov.


Det går även bra att boka en föreläsning/workshop om ayurveda eller en föreläsning/workshop där Lisa berättar om sin egen resa från psykisk ohälsa till att känna sig mentalt stark och frisk med hjälp av bland annat yoga och ayurveda. Då erbjuds möjlighet att även få prova på några av Lisas framgångsfaktorer till hälsa och välbefinnande.


Nytillkomna tjänster hos Peaceful Being är även coaching och frigörande dans. Läs mer om det nedan! 


Yogakurser

Sommarens utomhusyoga i Bolinder strand

Välkommen på utomhusyoga med yogalärare från Onlife hälsostudio i Kallhäll.

Tid: Kl. 18.30-19.45

Plats: Äppellunden i Bolinder strand. Se karta nedan! 

Ta med egen yogamatta och filt.
Kostnad: 100 kr/gång, betalas på plats via Swish.

10/6 Lisa Förander, klassisk yoga
17/6 Lisa Förander, klassisk yoga
24/6 Bea Casselholm de Salles, medicinsk yoga
1/7 Bea Casselholm de Salles, medicinsk yoga
8/7 Moa Keskikangas, kundaliniyoga

OBS!! Uppehåll vecka 29-31

5/8 Moa Keskikangas, kundaliniyoga
12/8 Anette Wikström, lymfyoga
19/8 Anna-Maria Ahlgren, kundaliniyoga


Vid regn flyttas yogan till OnLifes yogastudio i Kallhäll centrum.

Info publiceras i Facebook-eventet om det blir aktuellt. 

Kartan visar vägbeskrivning från Kallhäll station till äppellunden (ca 10 min promenad). (Gratis parkering finns vid stranden eller betalparkering vid Friskis & Svettis.) Äppellunden ligger mellan den stora, vita disponentvillan och ångbåtsbryggan. På vänster sida om du kommer i från stationen, på höger sida om du kommer i från vattnet.

Ayurvedakonsultation

Ayurveda betyder kunskap om livet och är en 5 000 år gammal livskunskap med rötter i Indien. Det är en vetenskap, en universell kunskap, ett sätt att leva, som är nära relaterat till yoga och en yogisk livsstil. Det bästa med ayurveda tycker Lisa är, att den har naturliga och enkla råd för alla möjliga obalanser du kan drabbas av i livet. Både kinesisk medicin och homeopati har sitt ursprung inom ayurvedan. Att friskvårda, bota och förebygga ohälsa är det ayurvedan eftersträvar och många gånger kan denna hälsolära även balansera kroniska sjukdomar. Har du dock akuta problem eller behöver operation, då vänder du dig bäst till skolmedicinen.


Har du till exempel problem med magen? Huvudvärk/migrän? PMS? Koncentrationssvårigheter? Klimakteriebesvär? Lätt för att gå upp i vikt? Har svårt att sova? Är du utmattad/har brist på energi? Nedstämd/ deprimerad? Har ångest/oro? Högt blodtryck? Smärta i kroppen? Stressad? Ätstörningar? Känslomässigt instabil? Pollenallergisk? Har astma/allergi? Ledbesvär? Problem med sköldkörteln? osv... Då kan ayurvediska råd vara något för dig, om du är tålmodig och ger det lite tid, eftersom ayurvedan inte är någon kvick fix. Vi hittar naturligt balanserande lösningar på de mesta åkommor, som vi inom ayurveda ser som obalanser och inte sjukdomar.


Lisa som är certifierad ayurvedisk hälsorådgivare från Sverige och Indien ger ayurveda-konsultationer där hon läser din puls och där ni tillsammans tittar på lämpliga köksråd, tips om dagliga rutiner, yogaövningar och andningsövningar utifrån din kroppstyp. En konsultation tar cirka 2 timmar och kostar 1 595 kr. Återbesök 1 195 kr 1,5 tim. Det går att boka 1 timmes konsultation för 950 kr men det är kort tid för att gå igenom din helhetshälsa och rekommenderas därför inte i första hand utan passar bäst om du har en specifik fråga om en avgränsad obalans. Vill du bara ha en kortare avstämning/uppföljning av tidigare konsultation erbjuder Lisa 30 min för 495 kr. Denna kortare uppföljning går också fint att ta på telefon.


Boka konsultation genom att klicka på knappen nedan. Det går också bra att fylla i kontaktformuläret på hemsidan för att komma i kontakt med Lisa. Det är framförallt fredagar ojämna veckor under hösten 2024 som det finns tider för konsultationer. För mer information om ayurveda och konsultationer se även: http://www.ayurveda-akademin.se/konsultationer/


Föreläsningar

Lisa erbjuder båda föreläsningar inom ayurveda och föreläsningar på temat mental hälsa. För att läsa mer om Lisas föreläsningar om mental hälsa klicka på knappen nedan som leder till Hjärnkolls hemsida!

Coaching

✨Vad drömmer du om?
✨Vad längtar du efter?
✨Vad är viktigt för dig?
✨Vad får ditt hjärta att sjunga?

Allt detta och mycket annat kan vi prata om i coaching. Du kan ta upp vardagsbekymmer, utmaningar, tidigare trauman som påverkar vardagen i dag och som du vill se en utveckling i. Eller bara sätta ord på något som kan ge nya perspektiv, insikter och ökad medvetenhet. Coaching kan bidra till struktur och ett tydligare självledarskap.

Låter det som något för dig?

Lisa är utbildad diplomerad coach och erbjuder coachsamtal.

👍🏼 Du som klient ska vilja göra en förändring och vara beredd att ta steg i den riktningen.

👆🏼 Upplägg med start i maj/juni 2024 - Erbjudande (1 plats):
10 ggr, 1 timme, varannan vecka, (fredagar i första hand).

Pris: Tre ggr 600 kr/gång, därefter 800kr/gång (ordinarie pris: 1 000-1 500kr/gång)
Form: Promenad coaching per telefon eller ”walk and talk” i Bolinder strand, Kallhäll. Det går även bra att sitta/vara inomhus också under telefonsamtalet.

🙌🏼 Jag har kunskap/erfarenhet/specialiteter/intresse inom:
Psykisk hälsa -> Mental styrka
Yoga som livsstil
Mindfulness
Ayurveda
Frigörande dans
Vända motgång till framgång
Karriärcoaching
Start av företag
Uppstart/nystarter - sätta i gång
Inspiratör - implementera en förändring i vardagen
Hälsofrågor - kost, sömn, motion/träning 
Alternativmedicin

Coaching:
Vi pratar om nu o framåt.
Allt som sägs stannar hos mig - konfidentiellt.
Som coach har jag ditt bästa i fokus.
Jag ställer frågorna - Du har svaren.

Kom ihåg: du behöver inte alltid klara allt själv! I bland är någon annans blick och närvaro en värdefull resurs för att hitta sin egen klarhet, riktning och kraft. Eller för att bli hörd och mött och hitta acceptans och försoning.

Mejla mig vid intresse så tittar vi på ett upplägg som funkar för dig! 🙏🏼

Frigörande dans

Lisa leder frigörande dans lördagarna 30 december 2023, 27 januari och 9 mars 2024, kl. 10.00-12.00 på OnLife i Kallhäll Centrum, Gjutarplan 25, Järfälla. 


Den frigörande dansen är fria rörelser till musik där du lyssnar in till din kropp och hur du vill röra dig i stunden. Det finns inga krav eller prestationer utan dansen är helt fri. Med fokus på andning och att slappna av guidar Lisa i dansen men du bestämmer själv hur du vill röra dig. Lisa använder olika typer av musik och rytmer. Dansen avslutas med avslappning.


Den 30 december dansar vi ut år 2023 och har extra fokus på vad vi vill släppa taget om med året. Det vi inte längre behöver eller som bidrar till något gott. Det kan t.ex. vara ovanor, dömanden, beroenden, missbruk, misstag, sorg, sjukdom, smärta, stress, skam, skuld, elände, lidande, krig, kris, katastrof, kaos, konflikter, våld, mörker, negativa attityder osv. Vi välkomnar i stället det vi vill ha mer av i vårt liv - kärlek, ljus, glädje, frihet, frid, lycka, gemenskap, kreativitet, sanning, goda vanor, överflöd, välgång, en sund livsstil eller vad det nu kan tänkas vara du drömmer om och önskar. Det bestämmer du själv. Tid för reflektion, eftertanke, att skriva/rita erbjuds varvat med dans. Vi inleder och avslutar i cirkel.


Temat för dansen den 27 januari 2024 kommer vara ”Inre frid- Yttre fred”. Vad är rimligtvis ditt ansvar i detta? Ett utforskande i hur dansen och dina insikter från dansen kan hjälpa dig på vägen. Ett tema som kommit till mig från den yttre utvecklingen i världen och samhället samt från en inre utveckling, med grund i yoga och meditation men också med inspiration i en fantastisk utbildning jag just påbörjat ”Peace Project Education”, som blev gnistan till temat. Jag tror mer på att vi behöver rusta oss för fred om det är det vi vill ha. Det är i alla fall vad jag minns från mina studier i freds- och konfliktkunskap. Här bidrar även yogans filosofi och den grundläggande attraktionslagen som attraherar till oss det vi fokuserar på. Och yttre fred börjar med inre frid och inre frid skapar yttre fred. Win win = Peaceful Being!


Temat den 9 mars är tacksamhet. Vi dansar vår tacksamhet till olika saker - kroppen, kroppsdelar, livet, varandet, nuet, dig själv, varandra, våra relationer, kärlek, känslor, möjligheter, lärdomar, utveckling, växande, naturen, rörelse, dansen etc och lägger fokus vid allt vi är tacksamma för i livet. I tacksamhet kan vi inte vara oroliga eller stressade. Dessa känslor går inte att känna samtidigt. Visst är fokus på TACKSAMHET ett kraftfullt verktyg att använda när du vill rikta ditt fokus?!


Pris:

Early bird för 9 mars 250 kr om du bokar och betalar senast 15 februari, därefter 350 kr.

Bokning på Boka Direket och betalning via Swish till 123-671 55 28 = säkrad plats

Anmäl dig via Boka Direkt, du hittar nyårsdansen under Event.

Först till kvarn! Bindande anmälan! (Om du själv skulle få förhinder, kan du ge bort platsen till någon annan.)Ta på dig mjuka, sköna kläder och ta med block, penna samt vattenflaska!

10 platser. Först till kvarn.

För smakprov hur det kan se ut, kolla in filmerna nedan!

(Filmen med Lisa och Kristin har inget ljud.)


  Vad är Frigörande Dans?

  Att dansa är härligt! Musiken, rytmen och lusten att dansa finns inom oss alla, och har så funnits sedan urminnes tider. En källa till glädje och uttryck. Frigörande dans kan enkelt uttryckas som den dans, och de rörelser som finns naturligt inom dig, och som lockas fram av musikens kraft och rytmer. Frigörande dans i mindfulness kan beskrivas utifrån grunderna fria rörelser, andning och medveten närvaro. Det är alla dessa delar i kombination som utgör grunden för dansens kraftfulla och positiva effekt på hälsa och välmående. Frigörande dans kan också beskrivas som kravlös och glädjefylld motion för både kropp och själ, och som inger möjlighet till djupare kontakt med dig själv och dina känslor. Alla kan dansa frigörande dans, oavsett kön, ålder och fysik, och du kan dansa såväl stående, sittande som liggande. Det är endast du och din kropp, din lust och din energi som sätter gränserna.


  Fria rörelser

  Fria rörelser innebär att du rör dig, och dansar helt utan koreografi och förbestämda steg. Musik av varierande sort, och i sju olika rytmer, stimulerar till dans och till nya sätt att röra kroppen under guidning och inspiration av ledaren. Dansen, rörelserna, och rörelseglädjen, kommer till dig naturligt när du släpper tankarna, är närvarande i stunden och lyssnar till din kropp. Ibland uppstår möten i dansen, där du övar på att behålla fokus inom dig själv, samtidigt som du tar in mötet med en annan dansare, så kallad ”delad uppmärksamhet”.


  Andning

  Att andas är grunden till livet och hälsan. I dansen läggs mycket fokus på att hitta och lyssna till sin egen andning, som en hjälp till att slappna av och vara mer närvarande i stunden. Under dansen stimuleras andningen till att bli mer naturligt fri och djup, vilket kan minska stress och spänningar i kroppen.


  Medveten närvaro – mindfulness

  Mindfulness innebär att vara medvetet närvarande i stunden – utan att döma och värdera. Att släppa tankarna på allt annat och vara ”just här och nu”, är avstressande och stimulerar din koncentrationsförmåga och inneboende kreativitet. I den frigörande dansen kan du fokusera helt på din kropp och dina rörelser, uttrycka känslor och bilder som finns inom dig och känna glädjen i att släppa loss, släppa spänningar och röra dig helt fritt till musik.