Drottninggatan 88, Stockholm

Drop in yoga på Centalbadet

Varmt välkommen på drop in yoga på Centralbadet, Drottninggatan 88, Stockholm!

Tid: Måndagar kl.18.00-19.00 samt kl. 19.15-20.15 från och med den 13 januari fram till den 6 april 2020. Första timmen praktiserar vi kroppspositioner (asanas) i en lugn klassisk yogalektion i Satyananda yoga, som verkar kraftfullt på subtil nivå. Övningarna bidrar till smidighet, styrka och balans i kropp och sinne samt förhöjd medveten närvaro och kroppsmedvetenhet. Denna lektion kombineras med fördel med avslappningsklassen kl. 19.15-20.15.

Den andra lektionen, kl. 19.15-20.15 innehåller andningsövning (pranayama), djupavslappning (yoga nidra), meditation och reflektion i grupp. Du får möjlighet att reflektera kring en övning/hemuppgift varje vecka till nästa gång vi ses. Detta i syfte för att bli mer medveten och självreflekterande i din vardag samt att få in små portioner av yoga och yogiskt förhållningssätt varje dag. Du kommer att få lära dig mantran, handpositioner (mudras) och lås (bandhas). Kombineras med fördel med asanas-klassen kl. 18-19.

Lokal: Andrum (vi möts uppe på läktaren ca 10 min innan lektionen börjar). Kom i god tid så att du hinner byta om (även du som inte ska bada får tillgång till skåp och dusch). Mattor, filtar, kuddar och meditationspallar finns på plats.

Boka plats: Det finns 16 platser. Vill du säkra din plats rekommenderar jag att du bokar på länken nedan eller på Centralbadets hemsida. Det går också bra att ringa till Centralbadets reception på tel: 08-21 88 21 eller att boka på plats. Observera att anmälan är bindande och betalas på plats i receptionen. Se länk för mer info och anmälan!

För vem: Du bör ha viss yogavana, minst ha gått en nybörjarkurs och känna til de enkla asana, pranayama och meditations-teknikerna. Kursen vänder sig i första hand till dig som har praktiserat yoga under en längre period tidigare och vill fördjupa dig, men är även för dig som precis har börjat med yoga och som känner att du skulle vilja upptäcka den andliga aspekten av yoga och som vill förverkliga dig själv genom yoga. Du kan höra av dig till Lisa vid eventuella frågor.

Pris: 150 kr. 10-kort: 1 200 kr.
Köp till bad vid gruppträningstillfället och få 100kr i rabatt på alla badentréer.

Tema: Vårens tema är yoga som livsstil och andlig disciplin.
Utvecklingen av yoga både i den enskilda individens liv och kollektivt i samhället går igenom olika stadier; yogautövande, yoga sadhana (andlig disciplin), yoga som livsstil och yoga som kultur.

De flesta människor utövar yoga för att må bättre fysiskt, psykiskt, känslomässigt och mentalt. I de nästa stadierna använder vi de olika yogateknikerna och begreppen för att påbörja en process av självkännedom, självtransformation och självförverkligande.

Målet är att gradvis upptäcka den djupare meningen med yoga, att hitta sitt inre sanna jag och att förmå behålla den insikten i sitt dagliga liv och att på så sätt leva i harmoni och balans med sig själv och sin omgivning med en högre insikt om sig själv och livet.

De fem huvudsakliga principerna inom yoga är medvetande, acceptans, utövande (abhyasa), disciplin (anushasana) och attityder (mind management).

I den här kursen kommer vi att beröra alla dessa aspekter för att du ska få möjlighet att bli medveten om de olika delarna av din personlighet och hur du påverkas av inre och yttre omständigheter. När du utvecklar medvetenhet och acceptans påbörjar du en process av självkännedom. För att denna process ska bli beständig krävs att vi utvecklar en regelbundenhet, stabilitet och målmedvetenhet i vårt utövande, vilken är betydelsen av abhyasa och anushasana (disciplin).

Bolinder strand, Kallhäll

Utomhusyoga Kallhäll

Jag återkommer under senare delen av våren med datum för sommarens yoga.

Varmt välkommen på utomhusyoga vid Kallhällsbadet, Bolinder strand, Kallhäll, Järfälla sommaren 2020!

Dag: Måndagar
Tid: kl. 19.00 -20.30
Plats: Gräsplätten vid stranden vid Kallhällhällsbadet, Kallhäll, Järfälla. Blåser det mycket går vi in till äppellunden. (Gratis parkering finns.)
Drop in! Det finns plats till alla!
Pris: 100 kr
Barn och ungdom upp till 17 år gratis.
Betala till Swish: 123-6715528, eller Bankgiro: 5141-4688
Vi möts vid stranden vid Kallhällsbadet kl. 19.00. Tag med egen yogamatta/underlag, handduk/filt och ev. kudde för meditation samt överdragskläder!
Alla kan delta! Det är bara att dyka upp.
Vid regn ställs yogan in.

Sprid gärna till intresserade vänner!